Competa en omgeving

Cómpeta (ook bekend als de parel van Axarquia) : Het lieflijke witgekalkte dorp Competa nestelt zich tegen de heuvels van de Sierra Almijara. Het is een niet zo bekend maar veelzijdig gebied, weg van het massatoerisme, met 300 dagen zon per jaar, schitterende vergezichten en een erg behulpzame lokale bevolking.

De geschiedenis van Competa gaat 2000 jaar terug en wordt Romeinse oorsprong toegeschreven. Competa ligt op een boogscheut van de Maroma die met zijn 2065 m de hoogste berg van de Sierra Tejada is . Het dorp ligt op 638 meter hoogte en biedt spectaculaire vergezichten op de bergen en de zee.  Het uitgestrekte Nationale Park van Tejeda, tussen Granada en Malaga, ligt letterlijk op je deurdrempel.

De Sierra de Almijara achter Competa is een natuurpark en het Walhalla voor de wandelaar en biker. Dit is het echte Andalusië weg van het massatoerisme en de wolkenkrabbers maar met de mooie stranden van de Costa del Sol binnen handbereik.

Zuidelijk vind je prachtige kliffen en baaitjes met zandstranden. Zo biedt Torre del Mar op een half uur rijden je meer dan 4 km zandstranden, restaurants en bars. Ten oosten ligt Nerja op een half uur met zijn grotten, stranden en Balcón de Europa.

Shops : in Competa vind je alles wat je nodig hebt (vlees,vis,brood,groenten en andere eetwaren). Er zijn verschillende supermarkten, souvenir shops, bakker, visboer, banken en geldautomaten. De lokale markt op zaterdagmorgen is een kleurrijke bedoening waar je lokale groenten, kleding, voeding en andere zaken op de kop kan tikken. 

Bars & Restaurants : de meeste activiteit vind je op het plein voor de kerk. Er zijn verschillende uitstekende restaurants , bars en bodegas in het dorp , tot een disco toe, waar je lekker kan eten, van een eenvoudige tapa tot culinaire specialiteiten.

 Ferias en  Fiestas  zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van  Spanje en Andalusië.  De patroonheilige wordt gevierd einde juli met muziek, dans en vuurwerk. Naast de heilige week (Pasen) is de Noche del Vino (Nacht van de wijn) het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit feest op 15 augustus kan je de nieuwe wijnoogst proeven, wordt de flamenco gedanst en de wijn geperst en duren de festiviteiten tot vroeg in de morgen. Competa is bekend om zijn zoete wijn, gemaakt van de muskat druif uit de streek.