De kust

Kust dorpen en stranden nabij Competa

Torrox Costa

In goed 20 minuten ben je in Torrox Costa, kleiner dan de toerisme polen westelijk van Malaga. Je kan kiezen uit een aantal stranden.

El Morche.(Torrox Costa)

El Morche  is een deel van Torrox en ligt westelijk van Torrox Costa . Het strand heeft de blauwe EU vlag, is 1200 meter lang en ongeveer40 meter breed en erg populair in de zomermaanden.Zijn promenade loopt parallel met de N-340 , en je vind er talrijke bars om iets te eten of te drinken. Het duikcentrum is net achter de promenade.

Ferrara Playa.(Torrox Costa)

Ferrara Playa is gelegen in Torrox Costa , heeft de blauwe vlag en is met zijn 30 m breed strand over een lengte van meer dan een km erg populair .

El Penoncillo.(Torrox Costa)

El Peñoncillo beach loopt parallel met de N-340 kustweg, is 1400 m lang en 20 m breed. De zone is half bebouwd en rustig. Er zijn een aantal restaurants en chiringuitos  zoals de El Ancla, Al Manzur en  Merendero Costa del Sol. Chiringuitos  zijn ideaal om te relaxen. Op verschillende plekken kan je Espetas de sardinas, sardientjes op een stokje eten, die gebakken worden op de BBQ. Heerlijk !!!!!

Nerja Beach.

Nerja staat in de top 10 van de toeristische gidsen van Andalusië. Het Balcón de Europa is een terras dat boven de zee uittorent en prachtige zichten (tot in Marokko toe) geeft. Je kan de stad ook met de koets verkennen.

In totaal heeft Nerja 9 km strandlijn met voor elk wat wils , van brede zandstranden tot de baaitjes tussen de kliffen.

Burriana beach.(Nerja)

Burriana beach, of Playa Burriana, is een breed zandstrand oostelijk van de stad en het voornaamste strand van Nerja. Het strand heeft de blauwe vlag en het Spaanse Q (quality) label. Het is een druk bezocht strand waar je alles kan vinden wat je verwacht van een kuststad

Calahonda beach (Nerja)

Rechts van het Balcón de Europa, bij het stadscentrum , is Calahonda beach. Je geraakt er via het slingerende pad links van het Balcón de Europa . Het strand is niet zo groot en beschut.

Carabeillo beach. (Nerja)

Carabeillo beach ligt tussen  Carabeo en Burriana beaches ten oosten van Nerja. Je moet er wel steile trappen voor nemen om er te geraken of van Burriane Beach doorstappen langs de kustlijn. Door zijn ietwat moeilijkere bereikbaarheid is het een rustig strand weg van de drukte. Voor een hapje of een drankje moet je wel terug op de trappen of langs het strand richting Burriana beach.

El Playazo beach. (Nerja)

El Playazo beach ligt westelijk van Nerja en is het langste strand van Nerja. Deze zone is nog in ontwikkeling en biedt een meer natuurlijke blik. De prijzen zijn er dan ook gematigd en het is er rustig.

Maro beach. (Nerja)

Maro beach ligt op een paar kilometer van Nerja op de oude N-340 weg bij het plaatsje Maro, een gehucht van Nerja. Boven de steile toegangsweg staat een oude Moorse uitkijktoren. Het heldere water is uitstekend voor de duiksport en vanuit Nerja worden geregeld duiktrips hiernaartoe georganiseerd .

Algarobo Costa

Torre Del Mar